SKU
vn-db-00404

Doctor's Best vitamin K2 MK7 z MenaQ7 + Vitamin D3, 180 mcg, 60 kapsul

Na zalogi
60 veganskih kapsul │ 1 kapsula na dan            

Doctor's Best naravni vitamin K2 vsebuje MenaQ7®, vrhunsko obliko vitamina K z dodatkom vitamina D3, ki podpira zdravje:

  • kosti,
  • mehkih tkiv,
  • presnovo kalcija in
  • lahko preprečuje aterosklerotične bolezni srca in ožilja.

Brez GSO | Brez glutena | Vegansko | Brez soje

 

34,90 €
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 33,16 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Doctor's Best vitamin K2 MK7 - za zdrave kosti               

Naravni vitamin K2 MK7 z MenaQ7® podpira zdravje kosti in elastičnost mehkih tkiv ter presnovo kalcija za vzdrževanje zdravih kosti. Uporablja čisti MenaQ7® iz čičerike, vrhunsko obliko vitamina K za optimalno biološko uporabnost. Čičerika je naravno bogata z vitaminom K2. K2 spada v skupino spojin vitamina K, imenovanih menakinoni, ki imajo večjo bioaktivnost v primerjavi s K1, običajno obliko dopolnila. K2 se bolj absorbira, ostane v telesu dlje in je nežen do kosti, krvnih žil in drugih mehkih tkiv.

Vitamin K zmanjšuje tveganje za aterosklerotično kardiovaskularno bolezen in posledično hospitalizacijo

Raziskava, objavljena leta 2021 v Journal of the American Heart Association*, je pokazala, da so imeli ljudje, katerih prehrana je bila bogata z vitamini K1 in K2, bistveno manjše tveganje za aterosklerotično srčno-žilno bolezen (ASCVD) in hospitalizacijo.

Kako deluje?

Vitamin K, topen v maščobi, je znan predvsem po svoji vlogi pri uravnavanju strjevanja krvi. Vitamin K obstaja v dveh glavnih oblikah: filokinon in menakinon. Filokinon, znan kot vitamin K1, je glavna oblika vitamina K v živilih. Menakinoni se imenujejo vitamin K2 in se imenujejo MK-7, MK-8 in MK9, glede na dolžino strukturno sorodnih molekulskih stranskih verig, ki so vezane na matično molekulo. Fermentirana živila vsebujejo velike količine K2 in MK-7 je primarni menakinon, ki ga najdemo v fermentiranih živilih. MK-7 prispeva k optimalnemu shranjevanju vitamina K v telesu in deluje učinkoviteje kot kofaktor za aktivacijo osteokalcina, ki je ključnega pomena za trdnost kosti.

Priporočena dnevna količina: Doctor's Best priporoča, da vzamete 1 vegansko kapsulo dnevno s hrano za boljšo absorbcijo ali po priporočilu zdravnika.

Sestavine

Sestavine na odmerek (1 kapsula):

Vitamin D3 25mcg (kot cholecalciferol), pokriva 123% PDV 

Vitamin K2 180mcg (iz MenaQ7, menakinona-7 MK-7), pokriva 150% PDV 

Ostale sestavine: glicerol monostearat, hipromeloza (vegetarijanska kapsula), mikrokristalna celuloza, silicijev dioksid, magnezijev stearat (rastlinski vir), modificiran živilski škrob, maltodekstrin, saharoza, srednjeverižni trigliceridi, askorbil palmitat, izvleček rožmarina, natrijev askorbat, dl-a-tokoferol..

Brez GSO | Brez glutena | Vegansko | Brez soje

PREVIDNOST

Če jemljete antikoagulantna ali antitrombotična zdravila ali imate motnjo strjevanja krvi, se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Doctor's Best
Oblika kapsule
Sestavina Menakinon MK-7, Vitamin K2
Učinkuje na Kosti, Mehka tkiva
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.