SKU
vn-le-01983

Super Omega–3 EPK/DHK, 60 kapsul

Ni na zalogi

Life Extension - Super Omega–3 EPK/DHK, 60 mehkih kapsul

Ribje olje Omega-3 v Omega-3 EPA / DHA z lignani sezama in izvlečkom oliv lahko:

 • spodbuja zdravje srca in ožilja,
 • podpira kognitivno zdravje,
 • je čisto ribje olje s 5 zvezdicami.

Ribje olje Super Omega-3 EPA / DHA z izvlečkom sezama in lignani vsebuje skrbno pridobljeno zdravo olje omega-3 iz enega naravnega vira in lahko podpira zdravje srca in ožilja, staranje in kognitivno zdravje v vašem telesu.

 

16,90 €
Blagovna znamka

Life Extension - Super Omega–3 EPK/DHK, 60 mehkih kapsul

Podjetje Life Extension je že več kot 30 let med vodilnimi v proizvodnji omega-3 dopolnil. Bili so tudi prvi, ki so z znanstvenimi rezultati pokazali, da imajo omega-3 vlogo pri delovanju srca.

Prehransko dopolnilo Life Extension Super Omega-3 EPK/DHK ribje olje s sezamovimi lignani in oljčnim izvlečkom zagotavlja čisto, sveže ribje olje, pridobljeno iz trajnostnega vira – aljaškega polaka. Ribje olje je bilo ocenjeno z najvišjo oceno 5-ih zvezdic po mednarodnih standardih za ribja olja (IFOS - International Fish Oil Standards).

Certifikat kakovosti najdete tukaj.

Program IFOS meri kakovost proizvodov omega-3 glede na svetovne standarde, ki jih določata Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in Svet za odgovorno prehrano (CRN).

Ocena IFOS upošteva vsako od naslednjih štirih kategorij:

 • Kategorija 1 - testira koncentracijo omega-3 v izdelku.
 • Kategorija 2 - testira število toksinov in onesnaževalcev, kot so živo srebro, PCB, dioksini in furani.
 • Kategorija 3 - preizkuša oksidacijo za oceno stabilnosti izdelka.
 • Kategorija 4 - preizkuša težke kovine, kot so arzen, kadmij, nikelj in svinec.

Izdelek prejme najvišjo oceno IFOS (pet zvezdic) takrat, ko bo kakovostno ocenjen glede na vse štiri kategorije. Zato je ocena IFOS zelo uporabno orodje za testiranje kakovosti ribjega olja, zagotavljanje učinkovitosti ter usmerjanje uporabnikov k najboljši izbiri ribjega olja.

Od podpore zdravju srca in delovanja možganov do uravnoteženja vnetnega odziva - nihče več ne dvomi o koristih omega-3 maščobnih kislin širokega spektra. Zdravstvene prednosti prehranjevanja z morsko vodo so sicer močne, težave pa povzročajo kontaminanti, ki jih najdemo v divjih in gojenih ribah. To pa potrošnikom ne bi smelo preprečiti, da bi v svojo prehrano vključili ribe.

Toksini in kontaminanti v ribah

Potrošniki lahko izvajamo nadzor nad izpostavljenostjo toksinom, ki jih prenašajo ribe, z izbiro kakovostenga ribjega olja. Kakovostno ribje olje je namreč molekularno destilirano, s čimer se odstranijo toksini in naravni kontaminanti v ribah.

Še ena skrb glede varnosti ribjega olja je, da so maščobe omega-3 zelo občutljive na oksidacijo in žarkost.

Nova mešanica ribjega olja, pridobljena iz neokrnjenih voda ob obalah Aljaske, uporablja večstopenjski postopek in s tem olju zagotavlja trajno svežino. Medtem ko sedanji standardi oksidacije kakovostnih ribjih olj že zagotavljajo izdelke brez žarkosti, nova specifikacija ribjega olja, pridobljena iz Aljaske, ta premijski standard petkrat izboljša.

Trajnostni ribolov

Novo ribje olje, pridobljeno iz Aljaske, je prvi rafinirani koncentrat omega-3. Na voljo je po vsem svetu in je pridobljen iz trajnostnega ribolova, ki ga je potrdil Marine Stewardship Council. To je neodvisna neprofitna organizacija, ki postavlja standarde za trajnostni ribolov.

Najbolj napredno prehransko dopolnilo Omega-3

Na trgu je na stotine dodatkov ribjega olja. Le ena vključuje rešilne ugotovitve, ki zagotavljajo omega-3 skupaj z izvlečkom oliv in sezamovim lignanom. Višja koncentracija EPA in DHA novega ribjega olja, pridobljenega iz Aljaske, omogoča, da se napredna mešanica hranil Super Omega-3 zdaj prilega v nekoliko manjše kapsule za lažje požiranje.

Sinergijska hranila za večjo učinkovitost - izvleček oliv in sezamovi lignani

Raziskave kažejo, da lahko kombinacija ribjega olja in oljčnega olja bolje podpira zdrav vnetni odziv kot samo ribje olje. Super Omega-3 zagotavlja enakovredno vsebnost polifenola kot 8 do 12 žlic ekstra deviškega oljčnega olja.

Vloga sezamovih lignanov je povečanje koristi ribjega olja z več mehanizmi, kot je zaščita nenasičenih maščobnih kislin v telesu pred oksidacijo in usmerjanje k poti, ki pomagajo pri vnetnih reakcijah.

Študije kažejo, da mediteranska prehrana, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, velja za eno najbolj zdravih načinov prehranjevanja na svetu. Številne znanstvene raziskave so pokazale, da imajo omega-3 maščobne kisline iz ribjega olja široke zdravstvene koristi.

Dokozaheksaenojska kislina (DHK) ima vlogo:

 • pri delovanju možganov* (približno 8% možganov sestavljajo omega-3 maščobne kisline) in
 • pri ohranjanju vida (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK).

Eikozapentaenojska kislina in dokozaheksaenojska kislina (EPK/DHK):

 • imata vlogo pri delovanju srca (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK) in 
 • prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 2000 mg EPK in DHK),
 • pri čemer ne smete preseči 5000 mg vnosa EPK in DHK na dan.

Priporočena dnevna količina: 2 mehki kapsuli 2-krat na dan pri obrokih

Količina kapsul v embalaži: 60

Neto količina: 118 g

Po kapsulah se ne spahuje.

 

        Sestavine                           

4 mehke kapsule vsebujejo

 Pure+ ™ Oljni koncentrat divjih rib

4000mg 

EPK (eikozapentaenojska kislina) 1400mg
DHK (dokozaheksaenojska kislina) 1000mg

Polyphen-Oil ™ izvleček oljk, plod in list (zagotavlja 39 mg polifenolov, 10,4 mg hidroksitirozola/tirozola, 8,8 mg verbaskozida/oleuropeina)

 600mg
 Lignanski izvleček sezamovega semena     20mg
Druge sestavine: visoko rafiniran koncentrat ribjega olja (sardon), želatina, glicerin, prečiščena voda, kremen, čebelji vosek, karamelna barva, naravni okus, sončnični lecitin, mešani tokoferoli, maltodekstrin, ekstrakt rožmarina.  

 

Vsebuje ribe in sezam.

Priporočen dnevni vnos PDV ni določen.

Ne vsebuje GSO.

PREVIDNOST

Če jemljete antikoagulantna ali antitrombotična zdravila ali imate motnjo strjevanja krvi, se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom.

 

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

 

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Oljčno olje, Omega 3, Ribje olje, Sezam
Učinkuje na Holesterol, Možgani, Protivnetni odziv, Srce , Srčno žilni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.