Vitamin D3, 1000 I.E., 90 kapsul

Vitamini + Minerali, Vitamini, Imunski sistem in energija
Blagovna znamka
SKU
vn-le-01753
Akcijska cena 5,45 € Redna cena 9,90 €
Na zalogi

Life Extension - Vitamin D3, 1000 I.E., 90 mehkih kapsul

Z vitaminom D skozi celo leto vzdržujte zadostno raven vitamina D3 in podpirajte gostoto kosti in imunsko funkcijo torej:

  • podpirate zdravo kostno gostoto,
  • spodbujate zdravo diferenciacijo celic in imunsko funkcijo,
  • pozimi podpirajte zadostno raven vitamina D.

Life Extension - Vitamin D3, 1000 I.E., 90 mehkih kapsul

Kratek pregled zdravstvenih koristi

Vitamin D3 lahko pomaga vzdrževati zadostno raven vitamina D skozi vse leto, kar lahko telo težko ustvari - zlasti pozimi. Dodatek vitamina D3 lahko podpira zdravo kostno gostoto in spodbuja zdravo diferenciacijo celic in imunsko funkcijo za boljše zdravje.

Zakaj deluje?

Vitamin D3 lahko človek sintetizira v koži ob izpostavljenosti ultravijoličnemu B (UVB) sevanju sončne svetlobe. Zaradi vremenskih razmer v zimski sezoni in zaščite pred soncem je lahko sposobnost telesa, da proizvaja raven vitamina D v normalnih mejah, ovirana. Dodatek vitamina D lahko podpira zdravo kostno gostoto in spodbuja zdravo diferenciacijo celic in imunsko funkcijo za boljše zdravje. Ti dejavniki kažejo na vrednost uživanja dnevnega dodatka vitamina D.

Vitamin D zagotavlja pomembno podporo zdravi kostni gostoti. Poleg tega so znanstveniki potrdili ključno vlogo, ki jo ima vitamin D pri uravnavanju zdrave delitve in diferenciacije celic, pa tudi njegove globoke učinke na človeško imunost. Te ugotovitve povezujejo pomanjkanje vitamina D s številnimi skupnimi starostnimi težavami.

Znanost za izdelkom

Tudi če lahko v telo samo ustvari določeno količino vitamina D, pogosto še vedno potrebujemo dodatne količine vitamina D, da ohranimo zadostno raven. Ta dodatna količina vitamina D lahko prihaja iz naše prehrane, sonca ali dodatkov

LifeExtension priporoča, da zdravi odrasli vsak dan dodajo 5000 IU - 8000 IU vitamina D3. Priporočljivo je tudi opraviti krvni test na 25-hidroksi vitamin D3 mesece po začetku vsakodnevnega jemanja dodatka z vitaminom D3 v zgoraj opisanemu odmerku. Za konec pa še nasvet LifeExtension, da prilagodite dnevni odmerek vitamina D3 tako, da bo optimalna koncentracija v krvi med letoma 50-80 ng / ml.

Ko vitamin D v prehrani zaužijemo ali proizvedemo v koži, jetra in ledvice pretvorijo vitamin D v njegovo aktivno obliko, znano kot 1,25-dihidroksivitamin D ali vitamin D3. Skoraj vse vrste tkiv v telesu imajo receptorje za vitamin D, kar pomeni, da vsa potrebujejo vitamin D za ustrezno delovanje. Poleg svoje vloge v zdravju kosti je vitamin D odgovoren za regulacijo genov, ki nadzorujejo rast in razvoj celic, imunsko funkcijo in nadzor presnove.

Kako uporabiti?

Priporočena dnevna količina: ena mehka kapsula na dan s hrano.

Količina kapsul v embalaži: 90 mehkih kapsul.

Neto masa: 21,15 g.

 

        Sestavine ene mehke kapsule                     

Masa          % PDV/RDA

Vitamin D3 (kot holekalciferol)   25µg                   125
Druge sestavine: ekstra deviško oljčno olje, srednje verižni trigliceridi, želatina (kapsula), sredstvo za glaziranje: glicerin, prečiščena voda, vitamin D3, izvleček rožmarina  

 

Ne vsebuje GSO. 

PDV - priporočen dnevni vnos

PREVIDNOST

Pri uživanju več kot 50 µg vitamina D na dan (s hrano in prehranskimi dopolnili) je potrebno meriti in kontrolirati serumski 25 – hidroksi vitamin D, ki ne sme presegati 10 000 I.U. na dan, razen če to svetuje zdravnik. Jemanje prehranskega dopolnila vitamina D ni priporočljivo za osebe z visoko koncentracijo kalcija v krvi.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Učinkuje na Imunski sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.