OBVESTILO

Zaradi Dneva državnosti ter odsotnosti bomo imeli 25. ter 27. in 28.6.2024 zaprto. V tem času lahko naročila normalno oddajate - dobave in osebni prevzemi pa bodo možni naslednji delovni dan.

Hvala za razumevanje.

SKU
vn-le-01753

Vitamin D3, 1000 I.E., 90 kapsul, prehransko dopolnilo

Na zalogi
90 mehkih kapsul │ 1 mehka kapsula na dan s hrano

Prehransko dopolnilo Life Extension Vitamin D3, 1000 IE:

• prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema,
• prispeva k normalni ravni kalcija v krvi,
• prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja,
• prispeva k ohranjanju zdravih kosti,
• prispeva k ohranjanju zdravih zob,
• prispeva k delovanju mišic,
• ima vlogo pri delitvi celic.

Brez glutena  | Brez GSO

11,70 €
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 11,12 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Vitamin D3 lahko človek sintetizira v koži ob izpostavljenosti ultravijoličnemu B (UVB) sevanju sončne svetlobe. Zaradi vremenskih razmer v zimski sezoni in zaščite pred soncem je lahko sposobnost telesa, da proizvaja raven vitamina D v normalnih mejah, ovirana. Ti dejavniki kažejo na vrednost uživanja dnevnega dodatka vitamina D.

Tudi če lahko v telo samo ustvari določeno količino vitamina D, pogosto še vedno potrebujemo dodatne količine vitamina D, da ohranimo zadostno raven. Ta dodatna količina vitamina D lahko prihaja iz naše prehrane, sonca ali dodatkov.

Ko vitamin D v prehrani zaužijemo ali proizvedemo v koži, jetra in ledvice pretvorijo vitamin D v njegovo aktivno obliko, znano kot 1,25-dihidroksivitamin D ali vitamin D3. Skoraj vse vrste tkiv v telesu imajo receptorje za vitamin D, kar pomeni, da vsa potrebujejo vitamin D za ustrezno delovanje.>

Kako uporabiti?

Priporočena dnevna količina: ena mehka kapsula na dan s hrano.
Količina kapsul v embalaži: 90 mehkih kapsul.
Neto masa: 21,15 g.

Sestavine ene mehke kapsule Masa % PDV
Vitamin D3 (kot holekalciferol) 25µg 500
Druge sestavine: ekstra deviško oljčno olje, srednje verižni trigliceridi, želatina (kapsula), sredstvo za glaziranje: glicerin, prečiščena voda, izvleček rožmarina    


Ne vsebuje GSO. 
PDV - priporočen dnevni vnos. 

PREVIDNOST

Pri uživanju več kot 50 µg vitamina D na dan (s hrano in prehranskimi dopolnili) je potrebno meriti in kontrolirati serumski 25 – hidroksi vitamin D, ki ne sme presegati 10 000 I.U. na dan, razen če to svetuje zdravnik. Jemanje prehranskega dopolnila vitamina D ni priporočljivo za osebe z visoko koncentracijo kalcija v krvi.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Vitamin D3
Učinkuje na Imunski sistem, Koža, Mišice, Zobje
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.