BioActive folat - folna kislina - in vitamin B12

Vitamini, Možgani in živci, Srce in ožilje
Blagovna znamka
SKU
vn-le-01842
12,50 €
Ni na zalogi
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 6,75 € in prihranite 46%

BioActive folat (folna kislina) in vitamin B12, 90 vegetarjanskih kapsul:

  • podpira starajoče možgane in spodbuja rast živčnih celic,
  • podpira zdravje srca,
  • pomaga vzdrževati normalno stopnjo proizvodnje rdečih krvnih celic,
  • podpira zadostno raven folata in vitamina B12 in
  • podpira normalno delovanje možganov in kognitivnih funkcij.

Life Extension BioActive folat in vitamin B12

Kratek pregled koristi

Vzdrževanje ustrezne ravni folata in vitamina B12 je ključnega pomena. S starostjo telo pogosto absorbira manj teh vitaminov. Z jemanjem dodatkov BioActive Folate & Vitamin B12 v priporočenih odmerkih lahko podprete normalno možgansko in kognitivno funkcijo v starajočem se telesu, podprete zdravje srca in normalno proizvodnjo rdečih krvnih celic.

Zakaj deluje?

S staranjem absorpcija vitamina B12 iz prehranskih virov običajno upada, zato je lahko za starejše pomembno, da jemljejo dodatke vitamina B12. Čeprav je folata v listnati zeleni zelenjavi v izobilju, morda še vedno potrebujete dodatek vitamina B12, če ste vegetarijanec.

Vzdrževanje ustrezne ravni folatov je potrebno za zdravo celično delitev in sintezo beljakovin, še posebej pa je pomembno za vzdrževanje zdravja prebavil. Potreba po folatih se poveča v nekaterih stanjih, v katerih je potrebno povečano množenje celic. Dolgotrajna uporaba zdravil, kot je aspirin v terapevtskih odmerkih in antacidi, lahko moti presnovo folata.

Folat sodeluje v koencimski reakciji, ki sintetizira DNK, ki je potrebna za rast celic in tvorbo novih celic. Folat pomaga tudi pri pretvorbi vitamina B12 v eno od njegovih koencimskih oblik. Vitamin B12 najdemo v številnih vrstah hrane živalskega izvora, ki vključuje mlečne izdelke in jajca. Zato so vegetarijanci bolj dovzetni za prehransko pomanjkanje vitamina B12.

Znanost za izdelkom

Kapsule BioActive Folate in vitamin B12 vsebujejo biološko aktivne oblike folata (kot 5-metiltetrahidrofolat) in vitamin B12 (kot metilkobalamin).

5-MTHF je presnovno aktivna oblika folne kisline. Telo uporablja 5-MTHF in ne zahteva presnove ali aktivacije. Dokazano je, da je 5-MTHF sedemkrat bolj biološko uporaben kot folna kislina. 5-MTHF lahko prehaja skozi krvno-možgansko pregrado, kar omogoča 5-MTHF, da podpira nevrološki sistem.
Metilkobalamin je bioaktivna oblika B12, ki se uporablja v telesu in centralnem živčnem sistemu.
Povišane ravni aminokisline homocisteina so glavna grožnja zdravju starajočega se človeka. To lahko poveča tveganje za bolezni srca in ožilja, kot sta srčni infarkt in možganska kap. Folat je opredeljen kot učinkovit pri zniževanju ravni homocisteina.

Kako uporabiti?

Priporočena dnevna količina: ena kapsula na dan s hrano ali brez.

Količina kapsul v embalaži: 90 vegetarijanskih kapsul.

Neto masa: 15,3 g

 

        Sestavine ene vegetarijanske kapsule                     

Masa             % PDV/RDA

Folat (kot kalcijev-L-5- metiltetrahidrofolat) 400 µg         200 %
Vitamin B12 (kot metilkobalamin) 300 µg         12000 %
Druge sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat, rastlinska celuloza (kapsula)  

 

PDV - priporočen dnevni vnos

Ne vsebuje GSO.

 

OPOZORILO

 

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

 

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Folat, Folna kislina, Vitamin B12 - Metilkobalamin
Učinkuje na Imunski sistem, Možgani, Nosečnost, Srce , Žensko zdravje
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.