SKU
vn-le-01758

Vitamin D3 z morskim jodom, 125 mcg, 5000 I.E., 60 kapsul

Ni na zalogi

60 kapsul │ 1 kapsula na dan s hrano

Uporabiti do: 29.2.0204

Prehransko dopolnilo vitamin D3 z morskim jodom - koristi:

 • prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema,
 • prispeva k normalni ravni kalcija v krvi,
 • prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja,
 • prispeva k ohranjanju zdravih kosti,
 • prispeva k ohranjanju zdravih zob,
 • prispeva k delovanju mišic,
 • ima vlogo pri delitvi celic,
 • podpira zdravje kože,
 • podpira kognitivno funkcijo,
 • podpira delovanje ščitnice in
 • podpira živčni sistem.

Brez glutena  | Brez GSO

15,90 €
 • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 15,11 € in prihranite 5%
Blagovna znamka
Kaj je vitamin D3 z morskim jodom?

Vitamin D3 z jodom podpira zdravje na dva načina. Jod je nujen za podporo proizvodnje ščitničnih hormonov. Ohranjanje zdrave ravni vitamina D pomaga podpirati zdravje kognitivnih sposobnosti, kosti in imunskega sistema. Pomaga tudi pri vzdrževanju že tako zdravega krvnega tlaka in podpira zdrav vnetni odziv, delovanje endotelija ipd..

Jod je nujen za podporo proizvodnje ščitničnih hormonov. Kdor je pozoren na vnos dodane soli lahko ugotovi, da joda morda ne dobi dovolj (običajna kuhinjska sol ima dodan jod). Naš izdelek Life Extesion Vitamin D3 z morskim jodom vsebuje 125 mcg (5000 ie) vitamina D3 in 1000 mcg joda v vsaki kapsuli.

Jod je nujen za zdravje ščitnice

Jod je element v sledovih, bistven za podporo proizvodnje ščitničnih hormonov trijodtironina (T3) in tiroksina (T4). Ščitnica aktivno absorbira jodid iz krvi, da lahko tvori in sprošča hormone. Joda je veliko v morskih sadežih in morski zelenjavi, vendar te hrane marsikdo ne mara ali nimajo dostopa do morske hrane, veganska prehrana pa včasih nima dovolj joda.

Komercialni proizvajalci soli kuhinjski soli dodajajo jod, da nadomestijo to morebitno pomanjkanje. Vendar pa lahko tisti, ki ne uživajo soli, zamudijo enostaven vir joda. Naša formula vitamina D3 z morskim jodom™ zagotavlja 1000 mcg joda, pridobljenega iz morskih rastlin, za podporo zdrave ravni joda.

Vitamin D3 in kognitivno zdravje

Vitamin D je pomemben za ohranjanje zdrave kognitivne funkcije v starosti. Dokazano je, da zdrave ravni vitamina D v serumu ustrezajo boljšim rezultatom na testih kognitivnega zdravja in zdravim kognitivnim sposobnostim.

Vitamin D3 ter zdravje kosti in imunskega sistema

Vitamin D (skupaj z vitaminom K in bistvenimi minerali) je bistvenega pomena za podporo transporta kalcija v kostni matriks. To je pomemben korak pri ohranjanju močnih, zdravih kosti in zob. Vitamin D ima tudi ključno vlogo pri zdravi imunski funkciji.

Vitamin D3 in zdravje srca

Vitamin D pomaga uravnavati ravnovesje kalcija v telesu, hkrati pa olajša absorpcijo kalcija v krvni obtok, spodbuja zdrav vnetni odziv v kardiovaskularnem sistemu in spodbuja zdravo delovanje endotelija. Vitamin D lahko pomaga tudi zavirati presežne ravni renina. Zdrave ravni renina pomagajo ohranjati zdrav krvni tlak že v normalnem območju.

Priporočena dnevna količina: ena (1) kapsula na dan s hrano.

Količina: 60 kapsul.

Sestavine 1 kapsule Masa % PDV
Vitamin D3 (kot holekalciferol) 125 µg 2.500
Jod [iz Sea-Iodine™ Complex Blend (eorganski izvlečki alg in mehurjastega bračiča, kalijev jodid)] 1.000 µg 500
Ostale sestavine: mikrokristalna celuloza, rastlinska celuloza (kapsula), maltodekstrin, modificiran jedilni škrob, silicijev dioksid, stearinska kislina.    

PDV - priporočena dnevna vrednost

Brez glutena  | Brez GSO

PREVIDNOST

Posamezniki, ki zaužijejo več kot 50 µg vitamina D na dan (s hrano in prehranskimi dopolnili) si morajo meriti in kontrolirati serumski 25 – hidroksi vitamin D. Ta ne sme presegati 10 000 IU na dan, razen če to svetuje zdravnik. Jemanje prehranskega dopolnila vitamina D ni priporočljivo za posameznike z visoko koncentracijo kalcija v krvi.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Jod, Vitamin D3
Učinkuje na Imunski sistem, Kognitivne sposobnosti, Kosti, Koža, Krvni tlak, Mišice, Ščitnica, Živčni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.