OBVESTILO

Zaradi Dneva državnosti ter odsotnosti bomo imeli 25. ter 27. in 28.6.2024 zaprto. V tem času lahko naročila normalno oddajate - dobave in osebni prevzemi pa bodo možni naslednji delovni dan.

Hvala za razumevanje.

SKU
vn-go-galk70

Galimmun® K 70g (goba Reishi)

Na zalogi

140 kapsul │ 2 do 3 kapsule dvakrat dnevno                              

140 celuloznih kapsul po 500 mg. Najbolj znana zdravilna "goba nesmrtnosti" prispeva:

  • splošnemu zdravju,
  • splošni imunosti,
  • anti-age oz. dolgoživosti.

Izdelek ekološke pridelave │ Bio certificiran │ Brez GSO

23,50 €
  • Kupite 3 izdelka(e), vsakega za 22,33 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Goba Ganoderma Lucidum (Reishi, Lingzhi) v kapsulah iz ekološke pridelave

Naravni pripravek iz počenih spor medicinske gobe Ganoderma lucidum.

Terapevtska uporaba: splošno zdravje, splošna imunost, staranje, različne bolezni.

Ganoderma lucidum je zaradi široke palete zdravilnih lastnosti najbolj znana in zelo cenjena med vsemi zdravilnimi gobami. V tradicionalni vzhodnoazijski medicini se že tisočletja uporablja za »spodbujanje zdravja in dolgoživosti« in še vedno velja za vrhunsko zdravilo. Na Kitajskem se imenuje lingzhi oziroma reishi, kar pomeni »čudežni«, »božanski« ali »goba nesmrtnosti«. Zaradi izjemnih terapevtskih lastnosti in redkosti je bil reishi nekoč tako dragocen, da je bil rezerviran samo za cesarje in plemstvo.

Od druge polovice prejšnjega stoletja pa je razvoj tehnik gojenja ganoderme lucidum gobo naredil dostopnejšo in tako postala ena najbolj razširjenih in preučevanih zdravilnih gob po vsem svetu (Hobbs 1986; Wachtel-Galor et al. 2011).

Ganoderma lucidum se tradicionalno uporablja za izboljšanje splošnega zdravja in imunosti za preprečevanje in zdravljenje najrazličnejših bolezni in je znana po svojih lastnostih proti staranju. Številne znanstvene študije so potrdile njegove zdravilne lastnosti, med drugim krepitev imunskega sistema in protitumorskega delovanja, antioksidativne, protivnetne, antialergijske in nevroprotektivne lastnosti; Ganoderma lucidum preprečuje tudi bolezni srca in ožilja, diabetes, motnje dihal in prebavil, blagodejno vpliva na jetra in ledvice ter poleg tega kaže protivirusno in antibakterijsko aktivnost (Wachtel-Galor et al. 2011; Hobbs 1986). Vendar pri reishiju niso opazili pomembnih neželenih stranskih učinkov ali toksičnosti (Jin et al. 2012).

V reishiju so odkrili raznoliko paleto približno 400 biološko aktivnih spojin, ki spadajo v skupine polisaharidov, terpenov, steroidov, fenolov, nukleozidov, beljakovin in peptidoglikanov, ki gobi dajejo tako široko paleto terapevtskih lastnosti. Farmakološko najpomembnejši so polisaharidi in triterpeni, v reishiju jih najdemo več kot 200 oziroma 130 (Wachtel-Galor et al. 2011).

Študije so pokazale, da polisaharidi iz Ganoderme lucidum stimulirajo imunski sistem na več ravneh, predvsem s povečano celično imunostjo (Lin 2005; Wachtel-Galor et al. 2011). Tako goba kaže protitumorsko aktivnost, ki je bila prikazana v kliničnih preskušanjih bolnikov z rakom, z najboljšimi rezultati, doseženimi, ko so bili polisaharidi Ganoderma lucidum uporabljeni kot dodatek k običajnemu zdravljenju. Polisaharidi so izboljšali imunost in protitumorski imunski odziv ter izboljšali kakovost življenja bolnikov (Wachtel-Galor et al. 2011; Jin et al. 2012). Poleg tega so triterpeni pokazali tudi potencialno protitumorsko, antioksidativno in protivnetno aktivnost pri boleznih, kot sta revmatoidni artritis in bronhitis, pa tudi antialergijske lastnosti z zaviranjem sproščanja histamina (Hobbs 1986; Wachtel-Galor et al. 2011).

Reishi ima širok spekter učinkov na bolezni srca in ožilja ter diabetes. Preprečuje nastajanje krvnih strdkov (tromboza), znižuje krvni tlak in raven holesterola, kot je prikazano v klinični študiji pri bolnikih s koronarno srčno boleznijo (Gao et al. 2004a), in znižuje raven sladkorja v krvi pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2 (Gao et al. 2004b), ki so prejemali izvleček polisaharida iz reishija.

Ganoderma lucidum pomaga tudi pri dihalnih motnjah in je v študiji pokazala izboljšanje pri 60–90% bolnikov z bronhitisom ali astmo (Hobbs 1986). Poleg tega ima potencial pri zdravljenju bolezni jeter, kot se kaže pri bolnikih s hepatitisom B, in pri zdravljenju vnetja ledvic (nefritis) in razjed na želodcu (Hobbs 1986; Wachtel-Galor et al. 2011). Ganoderma lucidum predstavlja obetaven naravni vir novih antibiotikov in protivirusnih zdravil, saj je pokazala protibakterijsko delovanje proti različnim bakterijam in zaviralni učinek na HIV-1, virus herpes simplex tipa 1 in 2, hepatitis B in virus vezikularnega stomatitisa (serotip New Jersey) (Wachtel-Galor et al. 2011).

Poleg tega ima reishi tudi pomirjevalne lastnosti, pomaga lajšati nespečnost in tesnobo ter je priporočljiv za »duševno stabilizacijo«. Poleg tega kaže nevroprotektivne učinke pri boleznih, kot je Alzheimerjeva bolezen (Powell 2010).

Izdelek vsebuje zmlete trosnjake in podgobje gobe Ganoderma lucidum iz ekološke pridelave, ne vsebuje sestavin živalskega izvora ter je pridelan brez uporabe kemičnih ali podobnih pripravkov. Vsebuje najširši spekter aktivnih sestavin svetlikave pološčenke, saj vsebuje tako gobo kot tudi podgobje in njegove ekstracelularne komponente (encime, antibiotike, probiotike..).

Priporočamo jo tistim, ki veliko dajo na preventivo in ne prenesejo grenkega okusa čaja oz. tinkture. Galimmun®K vsebuje velik delež najrazličnejših dobrodejnih vlaknin, obdelanih z ultra finim mletjem. Produkt je ultra fini prah, ki nekaj stokrat poveča sposobnost absorpcije učinkovin v organizmu.

Reference:

Wachtel-Galor S., Yuen J., Buswell J.A., Benzie I.F.F. 2011. Ganoderma lucidum (lingzhi or reishi) a
medicinal mushroom. In: Herbal medicine: Biomolecular and clinical aspects. 2nd edition. Benzie
I.F.F., Wachtel-Galor S. (editors). Boca Raton, FL, CRC Press: 175–199.

Hobbs C. 1986. Medicinal mushrooms: An exploration of tradition, healing, & culture. Summertown, TN, Botanica Press.

Jin X., Ruiz Beguerie J., Sze D.M.Y., Chan G.C.F. 2012. Ganoderma lucidum (Reishi mushroom) for
cancer treatment. The Cochrane Database of Systematic Reviews, 6, doi: 10.1002/14651858.
CD007731.pub2.

Lin Z.B. 2005. Cellular and molecular mechanisms of immuno-modulation by Ganoderma
lucidum. Journal of Pharmacological Sciences, 99, 2: 144–153.

Gao Y., Chen G., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004a. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma
lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with coronary heart
disease. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 4: 327-334

Gao Y., Lan J., Dai X., Ye J., Zhou S. 2004b. A phase I/II study of ling zhi mushroom Ganoderma
lucidum (W.Curt.:Fr.) Lloyd (Aphyllophoromycetideae) extract in patients with type II diabetes
mellitus. International Journal of Medicinal Mushrooms, 6, 1: 33–40

Powell M. 2010. Medicinal mushrooms: A clinical guide. East Sussex, Mycology Press.

Priporočena količina: 2 do 3 kapsule dvakrat dnevno z nekaj tekočine. Priporočamo zaužitje pol ure po jedi..

    Sestavine delež v izdelku
    Ganoderma lucidum iz ekološke pridelave, celuloza 100%

 

Ekološka pridelava: SI-EKO-001

Brez GSO.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Goba
Oblika kapsule
Sestavina Anti-aging, Antioksidanti, Gobe
Učinkuje na Najbolj prodajano, Detoksifikacija, Dihala, Imunski sistem, Jetra, Ledvica, Pljuča, dihala, Prebava, Protivnetni odziv, Srce , Srčno žilni sistem, Živčni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.