OBVESTILO

Zaradi Dneva državnosti ter odsotnosti bomo imeli 25. ter 27. in 28.6.2024 zaprto. V tem času lahko naročila normalno oddajate - dobave in osebni prevzemi pa bodo možni naslednji delovni dan.

Hvala za razumevanje.

SKU
vn-le-01536

Life Exension Vitamin B12 1mg, 60 pastil

Na zalogi
60 vegetarijanskih pastil │ 1 pastila na dan │ zadostuje za 60 dni

Metilkobalamin je oblika vitamina B12, ki deluje v centralnem živčnem sistemu. Bistvenega pomena je za celično zdravje, za rast in razmnoževanje celic:

  • podpira zdrave ravni homocisteina (označevalec srčno-žilnega in nevrološkega zdravja),
  • spodbuja kognicijo, živčni sistem in zdravje možganov,
  • pomembno prispeva k proizvodnji rdečih krvnih celic.

Brez GSO | Brez glutena | Vegetarijansko

 

 

13,50 €
Blagovna znamka

Vitamin B12, imenovan tudi kobalamin, je vodotopen vitamin. Pomemben je za zdravje živcev in krvnih celic ter ima tudi vlogo pri sintezi DNK.

Kaj povzroča pomanjkanje B12?

Vitamin B12 je prisoten v živilih živalskega izvora, vključno z mlečnimi izdelki in jajci, vendar lahko prebavne težave, ki lahko nastanejo s staranjem, vplivajo na absorpcijo. Vegetarijanci in starejši so torej skupine, ki imajo največ izzivov pri ohranjanju zdrave ravni tega bistvenega vitamina.

Pastile vitamina B12 metilkobalamina lahko raztopite v ustih ali žvečite – zaradi česar so priročen način za zagotavljanje optimalne ravni B12.

Zakaj deluje?

Obstaja osem vitaminov B, od katerih ima vsak svoj nabor pomembnih vlog pri ohranjanju zdravja celotnega telesa.

Metilkobalamin je oblika vitamina B12, ki deluje v centralnem živčnem sistemu. Bistvenega pomena je za celično zdravje, za rast in razmnoževanje celic.

Vitamin B12 Metilkobalamin lahko zagotovi 1000 µg metilkobalamina in pomaga podpirati zdrave ravni homocisteina, zdravje možganov in kognicijo.

Znanost za izdelkom

Vitamin B12 ali kobalamin deluje sinergistično z vitaminom B6 in folatom pri pretvorbi homocisteina v aminokislino metionin. To pomaga vzdrževati zdrave ravni homocisteina, nastajajočega označevalca nevrološkega, srčno-žilnega zdravja in splošnega zdravja.

Vegetarijanci in starejši so še posebej dovzetni za pomanjkanje tega pomembnega hranila, kar je lahko posledica nizkega vnosa s hrano, neustrezne biološke uporabnosti ali slabe absorpcije B12. S starostjo povezano zmanjšanje proizvodnje klorovodikove kisline lahko vpliva tudi na biološko uporabnost B12.

Nedavne raziskave kažejo, da lahko dodajanje B12, tudi v zmernih odmerkih, izboljša status B12 in folata pri starejših posameznikih.

Upoštevajte, da Life Extension ponuja tudi formulo BioActive Complete B-Complex: širok spekter vitaminov B za zdravje celega telesa. Izdelek najdete tukaj.

Kako uporabiti?

Raztopite v ustih ali prežvečite eno (1) pastilo dnevno.

Količina pastil v embalaži: 60 vegetarijanskih pastil.

Sestavine ene pastile Masa % PDV
Vitamin B12 (kot metilkobalamin) 1 mg 40.000
Ostale sestavine: Sladilo (ksilitol), naravna aroma vanilije, sladilo (sorbitol), sredstvo proti sprijemanju (maščobne kisline), sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza/celulozni gel), sredstvo proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin).  

Brez GSO. Brez glutena. Vegetarijasnki izdelek

PDV - priporočen dnevni vnos.

POZOR

Prekomerno uživanje lahko povzroči odvajalne učinke.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

 

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika pastile
Sestavina Vitamin B12 - Metilkobalamin
Učinkuje na Energija, Imunski sistem, Možgani, Živčni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.