SKU
vn-le-01208

Super R-lipoična kislina 240mg

Ni na zalogi
60 vegetarijanskih kapsul │ 1 do 2 kapsuli na dan

Super R-lipoična kislina je izjemen antioksidant, ki lahko:

  • pomaga pri zaščiti pred oksidativnim stresom in prostimi radikali,
  • podpira zdravo delovanje celičnih elektrarn,
  • prispeva k boljšemu delovanju celic in proizvodnji energije.

Brez GSO | Brez glutena |Vegetarijanski izdelek

44,90 €
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 42,66 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Gre za resnično edinstven antioksidant, ki ne le da ščiti celice pred prostimi radikali, ampak tudi podpira proizvodnjo energije v celicah. To pomeni, da super R-lipoična kislina omogoča celicam, da proizvajajo energijo in delujejo v pogojih, ki so boljši od običajnih, kar telesu zagotavlja potrebno energijo, hkrati pa ščiti celice za boljše delovanje po vsem telesu.

Zakaj deluje?

Študije so pokazale pomembno vlogo, ki jo ima lipoična kislina pri ohranjanju mladostne celične energije s podpiranjem zdrave mitohondrijske funkcije.

Lipoična kislina obstaja v dveh oblikah oz. izomerih. Obliko R proizvaja vaše telo, oblika S pa se kemično proizvaja. Čista R-lipoična kislina, ki jo vsebuje Super R-lipoična kislina, je močnejša od kombinacije obeh oblik, ki jih običajno vsebujejo običajni dodatki alfa-lipoične kisline.

Za razliko od drugih oblik lipoične kisline je natrijev lipoat v super R-lipoični kislini v telesu bolj stabilen. Povečana stabilnost te izboljšane formulacije je razlog za njeno večjo absorpcijo in biološko uporabnost v primerjavi z R-lipoično kislino. Super R-lipoična kislina vsebuje samo "R" obliko lipoične kisline, kar pomeni, da lahko bolje pomaga zaščititi vaše celice, hkrati pa podpira proizvodnjo celične energije kot navadni antioksidanti lipoične kisline.

Čeprav so antioksidanti odlični za zaščito celic pred prostimi radikali, ni znano, da podpirajo proizvodnjo celične energije. Super R-lipoična kislina je zato resnično revolucionarna, saj je hkrati močan antioksidant, ki podpira tudi zdravo delovanje mitohondrijev. Za razliko od mnogih drugih oblik lipoične kisline je edinstvena Super R-lipoična kislina bolj biološko uporabna, stabilna in močnejša od čiste R-lipoične kisline. Dosega 10 do 30-krat višje koncentracije v krvi kot običajna R-lipoična kislina.

Znanost za izdelkom

R obliko lipoične kisline (izomera) proizvaja vaše telo, S oblika pa se kemično proizvaja. Alfa-lipoična kislina je antioksidant, ki je sestavljen iz dveh različnih oblik izomerov (R in S), ki imata zelo različne lastnosti. Oblika "R" je biološko aktivna komponenta, ki je odgovorna za fenomenalen antioksidativni učinek lipoične kisline. Oblika "S" je proizvedena s kemičnim procesom.

Prehranski dodatki alfa-lipoične kisline so običajno sestavljeni iz oblik "R" in "S" v razmerju 50/50.

"R" obliko lipoične kisline običajno proizvaja in uporablja človeško telo. R-lipoična kislina ima vlogo pri odstranjevanju prostih radikalov. Poleg tega je bilo dokazano, da je "R" oblika lipoične kisline močnejša od kombiniranih oblik "R" in "S", ki jih običajno vsebujejo prehrasnki dodatki alfa-lipoične kisline.

Raziskave pa so pokazale, da so odkrili novejšo obliko R-lipoične kisline. Ta natrijev-R-lipoat je mogoče obravnavati kot "naslednjo generacijo" antioksidantov. R-lipoična kislina je že pokazala boljšo biološko uporabnost, stabilnost in zagotavlja veliko večino koristi za zdravje.

Pokazalo se je, da je novejša formulacija lipoične kisline dosegla višje najvišje koncentracije v krvi in jih tudi prej doseže, kar zagotavlja hiter vnos iz plazme v tkiva. Ena izmed študij je poročala, da je peroralno zaužitje super R-lipoične kisline po pretvorbi v natrij-R-lipoat doseglo najvišjo plazemsko koncentracijo v samo 10-20 minutah po zaužitju dodatka.

Priporočena dnevna količina: vzemite eno do dve kapsuli dnevno oziroma po priporočilu zdravnika. Kapsuli zaužijte naenkrat, najbolje na prazen želodec.

    Sestavine 1 tablete Masa
  Natrij 30 mg
  Bio-Enhanced® stabiliziran Na-RALA natrijev R-lipoat (zagotavlja 240 mg R-lipoične kisline) 300 mg

    Ostale sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza, rastlinska celuloza (kapsula), sredstvo proti strjevanju: stearinska kislina

 

Brez GSO | Brez glutena |Vegetarijanski izdelek

Bio-Enhanced® je registrirana blagovna znamka Geronova Research, Inc.

Previdnost

Če jemljete zdravila za zniževanje sladkorja, se posvetujte z zdravnikom pred začetkom jemanja.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Alfa lipoična kislina, Antioksidanti, R-lipoična kislina
Učinkuje na Energija, Mitohondriji, Prosti radikali
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.