SKU
vn-le-01661

Bor v kapsulah, 3mg, prehransko dopolnilo

Na zalogi
100 vegetarijanskih kapsul │ 1 kapsula na dan

• prehransko dopolnilo Life Extension Bor 3mg,
• priporočamo zlasti tistim, ki uživajo prehrano v omejenem obsegu, kot denimo vegani.

Brez glutena  | Brez GSO | Vegetarijanski izdelek

11,90 €
Blagovna znamka

Bor ima dolgo zgodovino uporabe - znan je še iz časa Grkov. Naravno se nahaja v morski vodi, sadju in zelenjavi in je koncentriran v nekaterih vulkanskih predelih sveta. Izoliran in opredeljen kot element je bil leta 1808. Leta 1990 je bil sprejet kot bistven hranilni element.

Hrana z visoko vsebnostjo bora: čičerika, mandlji, fižol, zelenjava, banane, orehi, avokado, brokoli, suhe slive, pomaranče, rdeče grozdje, jabolka, rozine, hruške in stročnice.

Pridobivanje potrebnih mineralov s hrano je danes kronična težava. Lahko rečemo, da je zagotavljenje ustreznih mineralov danes resnično problematično. To je predvsem posledica izčrpanosti zemlje, prekomerne obdelave z uporabo pesticidov in prekuhavanja hrane. Tudi pitje ultra prečiščene vode lahko organizem prikrajša za bistvene minerale. Destilirana voda in voda pridobljena z reverzno osmozo sta ultra prečiščeni vodi – tudi brez anorganskih spojin mineralov. Zato je potrebno te minerale nadomestiti – bodisi z ustrezno prehrano ali preko prehranskih dodatkov.

Priporočljiv dnevni vnos bora ni določen. Na splošno lahko uravnotežena prehrana s 2000 kalorijami na dan z živili, bogatimi z borom, pomaga telesu, da absorbira do 3,25 mg. Pomanjkanje tega minerala se šteje, ko posameznik prejema pomanjkljivo dieto z 2000 kalorijami na dan, ki v telo vnese le 0,25 mg bora. Ključno je vključiti bor v vsakodnevno prehrano, da se zagotovi zdravje in življenje brez bolezni.

Prehransko dopolnilo Life Extension Bor priporočamo zlasti tistim, ki uživajo prehrano v omejenem obsegu, kot denimo vegani.

Priporočena dnevna količina: ena (1) kapsula na dan s hrano ali brez oziroma po priporočilu zdravnika.

Sestavine ene kapsule Masa % PDV
Riboflavin (vitamin B2) 25mg 1923
Bor (v obliki kompleksa borov citrat / aspartat / glicinat) 3mg *
Ostale sestavine: mikrokristalna celuloza, rastlinska celuloza (kapsula).    


Brez glutena  | Brez GSO | Vegetarijanski izdelek
PDV - priporočena dnevna količina
* - ni podatka

Opozorilo

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Bor
Učinkuje na Kosti, Moško zdravje, Prostata, Sklepi, Zobje, Žensko zdravje
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.