SKU
mvn-le-02070

Vitamin E - Gamma E, 60 mehkih gel kapsul

Ni na zalogi
60 mehkih gel kapsul │ 1 kapsulo dnevno                                                                    

Popolna formula vitamina E. Bogata formula mešanice tokoferolov in tokotrienolov vitamina E. Prehransko dopolnilo zagotavlja 8 različnih oblik vitamina:

  • 4 oblike tokoferolov (alfa, beta, gama, delta) in
  • 4 oblike tokotrienolov (alfa, beta, gama, delta), ki so prisotne v različnih delih rastlin, kar zagotavlja večji učinek v boju s prostimi radikali,
  • močan antioksidant.

Brez GSO | Brez glutena

43,90 €
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 41,71 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Vitamin E je krovni izraz za osem različnih antioksidantov, ki so prisotni v različnih delih rastlin.

Za razliko od večine prehranskih dopolnil vitamina E mešanica tokoferolov in tokotrienolov gama E vsebuje vseh osem oblik vitamina E, kar zagotavlja popoln učinek antioksidativne moči vitamina E v boju proti prostim radikalom.

Zakaj deluje?

Izraz "vitamin E" se nanaša na družino osmih sorodnih, v lipidih topnih antioksidantnih spojin, ki so široko prisotne v rastlinah. Poddružini tokoferola in tokotrienola sta sestavljeni iz alfa, beta, gama in delta frakcij, ki imajo edinstvene biološke učinke.

Skupaj z drugimi hranili so tokoferoli in tokotrienoli koncentrirani v plasteh otrobov rženega zrna in so prisotni le v majhnih količinah v endospermu moke. Tokoferoli so prisotni tudi v algah, metinih čajih in drugih živilih.

Gamma E je peroralna formula, ki zagotavlja celoten spekter vitamina E za močno antioksidativno zaščito, ki se lahko bori proti prostim radikalom.

Gama tokoferol

Prestižne znanstvene revije so poudarile gama tokoferol kot eno najbolj kritično pomembnih oblik vitamina E.
Dejansko študije kažejo, da je kombinacija dodatkov alfa- in gama-tokoferola boljša od samih dodatkov glede biomarkerjev oksidativnega stresa in vnetnih dejavnikov.
Večina komercialnih dodatkov vitamina E vsebuje malo, če sploh, gama tokoferola. Namesto tega se zanašajo na alfa-tokoferol kot primarno sestavino. Vendar pa je gama tokoferol (ne oblika alfa) tisti, ki duši peroksinitrit, prosti radikal, ki ima pomembno vlogo pri razvoju staranja.

Priporočena dnevna količina: eno (1) mehko kapsulo na dan med obrokom.

Neto količina: 60 mehkih gel kapsul.

Sestavine enega mehkega gela Masa % PDV
Vitamin E (iz D-alfa tokoferola in 360 mg mešanih tokoferolov) 44,8 mg 373
Izvleček ploda palme s tokotrienoli 145 mg *
Ostale sestavine: želatina (goveja), sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, olje srednje verižnih trigliceridov, prečiščena voda, antioksidant: izvleček rožmarina.    


* - PDV - priporočen dnevni vnos ni določen.

Brez GSO | Brez glutena

PREVIDNOST

Če jemljete antikoagulantna ali antitrombotična zdravila ali imate motnjo strjevanja krvi, se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Antioksidanti, Vitamin E
Učinkuje na Imunski sistem, Vid, Živčni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.