OBVESTILO

Zaradi Dneva državnosti ter odsotnosti bomo imeli 25. ter 27. in 28.6.2024 zaprto. V tem času lahko naročila normalno oddajate - dobave in osebni prevzemi pa bodo možni naslednji delovni dan.

Hvala za razumevanje.

SKU
vn-le-02407

Curcumin Elite ™ - kurkuma

Na zalogi

Life Extension - Curcumin Elite ™ izvleček kurkume, 60 vegetarijanskih tablet

Če iščete formulo kurkumina, ki ima zelo visoko biološko uporabnost in absorpcijo. Učinkovine v ekstraktu Curcumin Elite™:

 • nudijo 45-krat več biološko uporabnih prostih kurkuminoidov kot običajna kurkuma,
 • nudijo 270-krat boljšo absorpcijo celotnih kurkuminoidov kot običajna kurkuma,
 • lahko zavirajo vnetne dejavnike za spodbujanje zdravja sklepov in zdravja organov,
 • ponujajo antioksidante, ki ščitijo celice,
 • spodbujajo zdravje srca in ožilja,
 • podpirajo zdravje možganov, imunski sistem in zdravje jeter.
36,90 €
 • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 35,06 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Life Extension - Curcumin Elite ™ izvleček kurkume, 60 vegetarijanskih tablet

Kratek pregled zdravstvenih koristi

Korenina kurkume vsebuje spojine, znane kot kurkuminoidi, ki ponujajo številne koristi za zdravje. Ker ta formula podpira več kurkuminoidov in večjo absorpcijo kot standardni kurkumin, lahko ta formula "okrepi" zdravstvene koristi za vaše srce, um, sklepe, kardiovaskularni sistem, imunski sistem in še več.

Zakaj deluje?

Kurkuminoidi so spojine v kurkuminu, ki imajo številne koristi za zdravje. Pomagajo pri zaviranju vnetja, da podpirajo zdravje sklepov in zdravje vitalnih organov, spodbujajo zdrav imunski odziv, podpirajo zdravje srca in ožilja ter spodbujajo zdravje srca in še več. Toda skupna količina prostih kurkuminoidov, ki jih dajejo standardni dodatki kurkuminu, je nizka.

Life Extension® je dolga leta iskal vrhunsko, bolj dostopno obliko kurkumina. Zdaj so razvili močno formulo kurkuminovega izvlečka kurkume, ki zagotavlja največje koristi kurkuminoidov za zdravje.

To počne z uporabo dovršenih tehnologij, ki ščitijo kurkuminoide med prebavo in zagotavljajo več prostih kurkuminoidov na odmerek.

Težaven del dostave kurkumina, ki ga telo lahko uporablja je, da kurkuminoidne spojine konjugirajo, ko vstopijo v telo. To je običajna kemična reakcija, pri kateri se ena spojina veže na drugo. Konjugacija kurkuminoidov pa je problematična, ker konjugirani kurkuminoidi ne zagotavljajo nujno enakih koristi za zdravje kot nekonjugirani.

Ta formula ščiti kurkuminoide pred konjugacijo, tako da kombinira kurkumin z vrsto vlaknin, pridobljenih iz semen piskavice, imenovanih galaktomanani. Na ta način poveča razpoložljivost in absorpcijo kurkuminoidov, tako da lahko uživate v vseh čudovitih koristih za zdravje, ki jih ponuja ta ekstrakt kurkume.

Znanost za izdelkom

Klinični in predklinični podatki kažejo, da kombinacija kurkuminoidov z galaktomanani povzroča 45,5-krat večjo biološko uporabnost in širšo porazdelitev prostih kurkuminoidov v primerjavi z neoblikovanimi standardiziranimi proizvodi.

V eni izmed kliničnih študij je bilo več kot 70% celotnih plazemskih kurkuminoidov še pet ur po zaužitju v prosti obliki.

Številne študije so pokazale ali pokazale, da ima lahko ta vrsta ekstrakta kurkume več zdravstvenih koristi. Tej vključujejo:

 • podpora antioksidantov - kurkumam zagotavlja tudi celično zaščito, saj nudi podporo antioksidantov. Poleg tega podpira zdravo raven holesterola, ki je že v mejah normale, zavira vnetja, spodbuja zdravje srca in ožilja in še več;
 • zaviranje vnetja - izvleček kurkume zavira vnetne dejavnike in s tem spodbuja zdravje sklepov in zdravje vitalnih organov. Poleg tega zavira tudi presnovo več spojin, ki lahko povečajo vnetni odziv. Sem spadajo arahidonska kislina, ciklooksigenaza, lipoksigenaza in citokini. Z zaviranjem aktivnosti teh spojin ta izvleček kurkume spodbuja zdrav vnetni odziv:
 • zdravje možganov in zdravje imunskega sistema - izvleček kurkume zavira vnetne dejavnike v telesu in s tem spodbuja zdravje imunskega sistema. Koristi lahko tudi vašemu umu: študije so pokazale, da podpira zdravje možganov s podpiranjem zdrave možganske funkcije in ponuja celo nevro-zaščitne koristi;
 • zdravje prebavil, sklepov in zdravje trebušne slinavke - dokazi kažejo, da ta ekstrakt kurkume pomaga spodbujati zdravo delovanje črevesja in zdravje sklepov. Prav tako podpira zdravo delovanje trebušne slinavke s spodbujanjem zdravja otočkov trebušne slinavke.

Kako uporabiti: vzemite eno (1) kapsulo na dan s hrano ali po priporočilu zdravnika.

Sestavine 1 kapsule Masa % PDV
Curcumin Elite ™ mešanica CGM zagotavlja 40% kurkuminoidov (200 mg) in 3% turmeronov (15 mg) [iz kurkume (korenike)], 30% galaktomananov (150 mg) [iz grškega sena ali sabljastega triplata (semena)] 500 mg *
Ostale sestavine: mikrokristalna celuloza, rastlinska celuloza (kapsula), rastlinski stearat, kremen.    

Ne vsebuje GSO.
* - PDV - priporočen dnevni vnos ni določen

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika tablete
Sestavina Antioksidanti
Učinkuje na Imunski sistem, Jetra, Možgani, Srce , Srčno žilni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.