Solgar GABA 500 mg, 100 kapsul

Možgani in živci, Aminokisline, Novo
Blagovna znamka
SKU
vn-so-03460
27,70 €
Na zalogi
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 26,32 € in prihranite 5%
100 veganskih kapsul │ 1 do 2 kapsuli na dan

GABA je aminokislina, znana po svojem pomenu pri delovanju živčnega sistema. GABA podpira:

  • živčni sistem,
  • lajšanje stresa in
  • splošno dobro počutje.

Brez GSO | Brez glutena | Vegansko | Brez laktoze

 

Solgar GABA za dober spanec                                  

Kaj je GABA?

GABA iz Solgarja je dodatek, ki deluje kot naravni relaksant, saj zavira delovanje možganov, ki so zaradi stresa ali drugih okoliščin lahko preobremenjeni, kar povzroča hiperaktivnost, nespečnost, težave s koncentracijo, vedenjske težave ali nevralgije.

Lastnosti GABA

GABA ali gama aminomaslena kislina je aminokislina, ki nastane iz glutamata v možganih, kjer je najpogostejši zaviralni nevrotransmiter. Prisotna je tudi na drugih področjih možganov. Kot zaviralni nevrotransmiter deluje pomirjujoče na centralni živčni sistem. Stres spreminja nekatere nevrotransmiterje, kot sta GABA in serotoninski receptorji, oba bistvena kot zaviralca, ki nadzorujeta čustveno stanje. GABA je bistvena za splošno ravnovesje med nevronskim vzbujanjem in zaviranjem.

Dobro je dokumentirano, da je pomanjkanje GABA pogosto povezano z različnimi nevrološkimi motnjami ter drugimi psihiatričnimi boleznimi in motnjami, kot so tesnoba, depresija, panika in manija. Poleg učinkovitosti proti anksioznosti deluje tudi kot vzpodbujevalec spanja, kot naravno pomirjevalo.

GABA vam omogoča, da v času stresa ali nespečnosti ponovno vzpostavite duševni mir, pomaga pa vam lahko tudi pri prenehanju kajenja.

Priporočena dnevna količina: Solgar priporoča, da vzamete 1 do 2 veganski kapsuli dnevno med obrokom ali po priporočilu zdravnika.

Sestavine

Sestavine na odmerek (1 kapsula):

GABA (gama amino butirična kislina) 500mg*

Ostale sestavine: dikalcijev fosfat, rastlinska celuloza, mikrokristalna celuloza, rastlinski magnezijev stearat, silicijev dioksid.

Brez GSO | Brez glutena | Vegansko | Brez soje

* - PDV ni določena.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Solgar
Oblika kapsule
Sestavina Aminokisline, GABA
Učinkuje na Energija, Možgani, Razpoloženje, Spanje, Stres
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.