Bone Restore, 120 kapsul, rok 30.6.2023

Vitamini, Kosti in sklepi, Minerali
Blagovna znamka
SKU
vn-le-01516
26,90 €
Ni na zalogi
 • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 23,65 € in prihranite 12%
120 kapsul │ 1-3 kapsule na dan                                            

Prehransko dopolnilo Life Extension Bone Restore - Obnova kosti z vitaminom K2 vsebuje sestavine, ki:

 • prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in zob,
 • zagotavlja 3 visoko biološko dostopne oblike kalcija,
 • zagotavlja ključne vitamine in minerale za ohranjanje zdravih kosti: D3, vitamin K2, bor, silicij, mangan, cink, magnezij ter dodatna hranila,
 • za ohranjanje ravnovesja bora, kalcija, magnezija, cinka, mangana, silicija, vitamina D3 in K2.

Brez glutena | Brez GSO

Life Extension Bone Restore

Zdravstvene koristi

Bone Restore z vitaminom K2 lahko prispeva k ohranjanju ravnovesja kalcija, magnezija bora, cinka, mangana, silicija, vitamina D3 in K2 v normalnih mejah. S staranjem lahko pride do izgube kostne gostote, zato je pomembno podpirati zdrave kosti in odložiti naravni proces staranja.

Zakaj deluje?

Čeprav je kalcij najbolj bogat mineral v telesu in je ključna sestavina pri izgradnji kosti in zob, večina ljudi ne dobi dovolj kalcija, da bi nadomestila količino, ki se izgubi med staranjem.

Ženske v menopavzi običajno izgubijo mineralno gostoto kosti, vendar se lahko s tem soočijo tudi starejši moški.

Poleg tega se številne oblike kalcija ne absorbirajo dobro. Kostna obnova z vitaminom K2 vsebuje tri vrste kalcija, ki jih telo zlahka absorbira; dikalcijev malat, kalcijev fruktoborat in kalcijev bisglicinat kelat so v obliki kapsul, ki zagotavljajo, da se zlahka razgradijo v prebavnem traktu.

Izguba kostne gostote ni povezana samo s pomanjkanjem kalcija. Nezadosten vnos številnih drugih hranil, vključno z magnezijem in vitaminom D3, lahko prav tako igra vlogo pri izgubi kostne gostote. Da bi kalcij pomagal ohranjati zdrave kosti, bi morale biti v telesu na voljo ustrezne količine magnezija, cinka, mangana, vitamina D3 in drugih hranil, tako da se kalcij in fosfor lahko porabita za graditi trdnost kosti.

Znanost za izdelkom

Znanstvene raziskave so pokazale ugodne učinke bora v sledovih na trdnost kosti in sklepov. Bone Restore s ​​formulo vitamina K2 vsebuje patentiran Fruitex B® OsteoBoron®, močno obliko bora iz kompleksa kalcij/ogljikovi hidrati/bor. Izkazalo se je, da je Fruitex B® OsteoBoron® bolj biološko uporaben kot borov citrat, hranilo, ki se uporablja v večini komercialnih dodatkov za izgradnjo kosti.

Klinični podatki pri ljudeh kažejo, da je vitamin K pomemben za ohranjanje zdrave kostne gostote, saj olajša transport kalcija iz krvnega obtoka v kosti. Nezadosten vnos vitamina K lahko povzroči povečano cirkulacijo podkarboksiliranega osteokalcina. To je povezano s slabim stanjem kosti pri ženskah po menopavzi.

Študije so pokazale, da je vitamin K2 bolj biološko uporaben kot vitamin K1. V zadnjem času sta bili obsežno raziskani dve obliki vitamina K2 in ugotovitve so pokazale izboljšane učinke vitamina K2 v primerjavi z vitaminom K1. Oblika K2 MK-7 (menakinon-7) lahko ostane na višji ravni v telesu in se med daljšim vnosom kopiči v večjih količinah (sedem do osemkrat).

Kako uporabiti?

Vzemite štiri (4) kapsule dnevno ali po navodilih zdravstvenega delavca.

Znanstvene študije kažejo, da bi lahko dodajanje kalcija v deljenih odmerkih s hrano zjutraj in zvečer prineslo najboljše rezultate.

Ohranjanje optimalne ravni vitamina D v krvi prav tako pomaga povečati absorpcijo kalcija.

Količina v embalaži: 120 kapsul.

Sestavine enega serviranja (4 kapsule):

 • Vitamin D3 (kot holekalciferol) (1000 ie)) 25 µg
 • Vitamin K2 (kot trans menakinon-7) 200 mcg
 • Kalcij (iz kalcijevega karbonata, kalcijevega citrat malata, kalcijevega bisglicinata) 700 mg
 • Magnezij (kot magnezijev oksid) 300 mg
 • Cink (kot cinkov aminokislinski kelat) 2 mg
 • Mangan (kot kelat manganove aminokisline) 1 mg
 • Silicij [iz ekstrakta preslice (Equisetum arvense) (zelišče)] 5 mg
 • Bor (kalcijev fruktoborat kot patentiran Fruitex B® OsteoBoron®) 3 mg
 • Druge sestavine: rastlinska celuloza (kapsula), mikrokristalna celuloza, rastlinski stearat, maltodekstrin, silicijev dioksid, modificiran živilski škrob.

Brez glutena | Brez GSO

Fruitex B® in OsteoBoron® sta registrirani blagovni znamki VDF Futureceuticals, Inc.
† IU = mednarodne enote

PREVIDNOST

Če jemljete varfarin (Coumadin®) ali sorodna zdravila, se pred jemanjem tega prehranskega dopolnila posvetujte z zdravnikom.

OPOZORILA

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Bor, Cink, Kalcij, Magnezij, Vitamin D3, Vitamin K2, Ostalo
Učinkuje na Kosti
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.