Srčni duo - PQQ kapsule in koencim Q10

Anti-age in antioksidanti, Imunski sistem, Koža
Blagovna znamka
SKU
vn-le-01427-1
36,49 €
Na zalogi

Life Extension duo za srce - Super Ubiquinol CoQ10 z izboljšano podporo za mitohondrije, 50 mg, 30 mehkih kapsul in PQQ kapsule 10mg, 30 kapsul:

 • spodbuja proizvodnjo celične energije v srcu, možganih in mišičnem tkivu,
 • zagotavlja vrhunsko kardiovaskularno in antioksidativno podporo,
 • ubikinol CoQ10 se absorbira do 8-krat bolje kot ubikinon CoQ10,
 • za zdravje srca,
 • PQQ (pirolokinolin kinon),
 • za upravljanje energije in
 • z močnimi antioksidanti.

1. O koencimu Q10

Kato izbrati najboljši dodatek s CoQ10?

Koencim Q10 je prisoten v vseh celicah našega organizma, še posebej pa ga potrebujejo celice v srcu, pljučih in ledvicah. S staranjem njegova sinteza in raven v telesu upada. Life Extension® je oblikoval najbolj napredno obliko CoQ10 – ubikinol, ki je neoksidirana, aktivna oblika CoQ10 in ima visoko stopnjo absorpcije.

Proizveden je s postopkom naravne fermentacije kvasovk. Super ubiquinol with enhanced mitochondrial support™ se absorbira v kri v bistveno večji meri kot konvencionalni CoQ10. Za izboljšanje učinkovitosti je CoQ10 dodana himalajska smola shilajit.

Ste vedeli?

V mitohondrijih se proizvede več kot 95 % energije.

Dnevne poškodbe DNA mitohondrijev so temeljni vzrok staranja.

Mitohondriji so tovarne energije človeških celic, koencim Q10 (CoQ10) pa je bistvena sestavina za zdravo delovanje celic. CoQ10 je potreben za pridobivanje energije iz maščob in sladkorjev. Vendar pa se proizvodnja CoQ10 v našem telesu s staranjem zmanjšuje in moramo dopolniti vsakodnevne potrebe. Razlog je v tem, ker CoQ10 v zadostnih količinah pomaga celicam učinkovito delovati in zaščititi beljakovine, lipide in DNK pred oksidacijo.

Zaradi večje ozaveščenosti o statinskih zdravilih, ki znižujejo holesterol, jih več ljudi kdaj dopolnjuje s CoQ10. Mnogi pa ne vedo, da je staranje lahko močnejši vzrok za zmanjšanje CoQ10 kot jemanje statinov. Še bolj zaskrbljujoče je, da kombinacija staranja in jemanja statinov vodi do hudega izčrpavanja celic, tako da njihova vitalnost oslabi. Poleg tega je težava še v težki absorpciji CoQ10. Pri izbiri dodatka CoQ10 je glavni dejavnik, koliko zaužitih miligramov ga dejansko pride v vaš krvni obtok.

Znanstvene študije kažejo, da se ubikinol absorbira do 8-krat bolje kot ubikinon, hkrati pa nivo ubikinola ostane v krvi na višji ravni. Študije, ki merijo utrujenost zaradi vadbe, so pokazale 90% večjo moč ubikinola v primerjavi z ubikinonom. Pri miših srednjih let je bilo dokazano, da je ubikinol za 40% učinkovitejši pri upočasnjevanju procesov staranja. Life Extension ponuja visoko biološko uporabno obliko ubikinola CoQ10 v patentiranem dostavnem sistemu z vrhunsko stopnjo absorpcije.

Ta formulacija vsebuje sestavino, imenovano PrimaVie® shilajit, ki po raziskavah podvoji raven CoQ10 v mitohondrijih. Ko se kombinira s CoQ10, se raven energije v vaših celicah poveča. V študiji, opravljeni na miših, je bilo dokazano, da ta kombinacija poveča proizvodnjo energije v možganskih celicah in mišično maso bolj kot samo CoQ10.

Glede na raziskave shilajit krepi blagodejne učinke CoQ10 tako, da:

 • stabilizira CoQ10 v njegovi vrhunski obliki ubikinol in s tem podaljša njegovo delovanje na celični ravni,
 • omogoča učinkovitejšo dostavo CoQ10 v mitohondrije, kar ima za posledico večjo proizvodnjo celične energije.

Drugi dokazani koristni učinki shilajita vključujejo spodbujanje metabolizma mitohondrijev in njegovo sposobnost, da mitohondrijem pomaga pretvarjati energijo maščob in sladkorjev. Super Ubiquinol CoQ10 z izboljšano mitohondrijsko podporo združuje super absorbirajoči ubiquinol CoQ10 s shilajitom in s tem poveča proizvodnjo energije kot kot bi jo CoQ10 sam po sebi.

Kako uporabiti?

Priporočena dnevna količina: ena mehka kapsula na dan s hrano.

Količina kapsul v embalaži: 30 mehkih kapsul.

Neto količina: 21 g

 

        Sestavine                           

1 mehka kapsule vsebuje

Ubikinol (kot Kaneka QH Ubikinol®) 50mg 
PrimaVie® shilajit kompleks fulvične kisline 50mg 
Druge sestavine: sončnično olje, želatina, sredstvo za glaziranje: glicerin, prečiščena voda, sredstvo za zgostitev: čebelji vosek, emulgator: sončnični lecitin, naravno barvilo: anato.  

 

Kaneka QH® je registrirana blagovna znamka Kaneka Corporation.

PrimaVie® je registrirana blagovna znamka Natreon, Inc.

Ne vsebuje GSO.

2. O PQQ kapsulah

PQQ (pirolokinolin kinon) se naravno nahaja v špinači, peteršilju, zeleni papriki, papaji, tofu-ju itd. Priporočljivo ga je kombinirati s Super ubikinolom CoQ10.

Mitohondriji so tovarne energije v človeških celicah, ki stojijo za vsakim fiziološkim procesom v vašem telesu. Njihova funkcija je tako ključna, da vse več znanstvenikov meni, da bi mitohondrijska dolgoživost lahko določila splošno zdravje pri ljudeh. Diete, ki temeljijo na nizkih kalorijah in vadbi, so bile do nedavnega edini način za razmnoževanje teh proizvajalcev energije. PQQ je alternativa tem izčrpujočim rešitvam.

Med dejavnostjo mitohondrijev se ustvarja veliko energije in jih tako izpostavlja škodljivim prostim radikalom. Posledica tega je staranje. PQQ to preprečuje na tri različne načine:

 • Moč antioksidantov. Tako kot CoQ10 je tudi PQQ zelo močan antioksidant. Njegova izredna molekularna stabilnost omogoča, da olajša tisoče biokemičnih reakcij v mitohondrijih z največjo antioksidativno in bioenergetsko podporo.
 • Ugodno modulira izražanje genov. PQQ aktivira gene, ki spodbujajo nastanek novih mitohondrijev in ugodno sodeluje z geni, ki so neposredno vključeni v zdravje mitohondrijev. Ti isti geni podpirajo tudi zdravo telesno težo, normalno presnovo maščob in sladkorja ter proliferacijo celic.
 • Mitohondrijska obramba. Mitohondriji imajo lastno DNK, ki je relativno nezaščitena. Antioksidativna moč PQQ in ugoden profil izražanja genov podpirata obrambo mitohondrijev.

PQQ je hranilo, ki ga telo ne more naravno proizvesti. Po raziskavah PQQ podpira zdravje srca in kognitivne funkcije, samostojno in v kombinaciji s CoQ10. Glede na to, koliko energije ti vitalni organi potrebujejo, to ne preseneča. Pri jemanju v kombinaciji s CoQ10 se je 20 mg PQQ na dan izkazalo za ohranjanje spomina, pozornosti in kogmitivne funkcije. Manjši odmerki PQQ (10 mg ali manj) so lahko prav tako učinkoviti pri proizvodnji energije v celicah.

Priporočena dnevna količina: vzemite 1 kapsulo enkrat ali dvakrat na dan, s hrano ali brez oz. po priporočilu zdravnika.

Količina v embalaži: 30 kapsul.

    Sestavine 1 kapsula vsebuje

   Dinatrijeva sol PQQ (pirolokinolin kinon)

10 mg

    Druge sestavine: mikrokristalna celuloza, rastlinska celuloza (kapsula), silicijev dioksid, stearinska kislina

 

Kapsule so primerne tudi za vegetarijance in vegane.

Brez GSO.

 

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

 

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Koencim Q10, PQQ (pirolokinolin kinon)
Učinkuje na Energija, Mitohondriji, Srce , Srčno žilni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.