Pufran vitamin C v prahu, 454g, rok 31.12.2023

Vitamini + Minerali, Imunski sistem, Kosti in sklepi
Blagovna znamka
SKU
vn-le-00084
Akcijska cena 14,99 € Redna cena 31,90 €
Na zalogi
454 g│ 1 čajna žlička (5,4g) na dan                                                                 

Pufran vitamin C z dodanim kalcijem, magnezijem, cinkom in kalijem, za občutljiv želodec:

  • prispeva k delovanju živčnega sistema,
  • povečuje absorpcijo železa,
  • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
  • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,
  • ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
  • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E,
  • ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, zob,
  • prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Brez glutena | Brez GSO | Vegetarijansko | Brez umetnih konzervansov

Ne draži želodčne in črevesne sluznice                 

Pufran vitamin C v prahu vsebuje esencialni vitamin C, ki lahko pomaga zmanjšati oksidativni stres, podpira tvorbo kolagena, spodbuja absorpcijo železa in podpira imunski sistem.

Hkrati pufran vitamin C vsebuje tudi bistvene minerale kalcij, magnezij, cink in kalij, ki omogočijo nastanek raztopine z zmanjšano kislostjo, ki ne draži želodčne in črevesne sluznice.

Zakaj deluje?

Vitamin C je esencialni mineral, ki ga telo ne more proizvesti in je v času stresa potreben v višjih ravneh od običajnih. Vitamin C je bela, kristalinična, vodotopna snov, ki jo najdemo v citrusih.

Kot antioksidant lahko vitamin C lovi proste radikale v telesu in pomaga zaščititi tkiva pred oksidativnim stresom ter podpira imunski sistem.

Vitamin C spodbuja tudi absorpcijo železa, hkrati pa zavira njegovo oksidacijo v telesu. Poleg tega je vitamin C pomemben kofaktor za tvorbo kolagena, vezivnega tkiva, ki podpira stene arterij, kožo, kosti in zobe.

Pomaga lahko tudi pri fizičnih obremenitvah telesa, kot so zaužitje težkih kovin, kajenje cigaret in ekstremne temperature.

Vitamin C v prahu vsebuje štiri puferske minerale, kar ob mešanju pufranega vitamina C v prahu z vodo ustvari raztopino z zmanjšano kislostjo, ki ne draži želodčne in črevesne sluznice.

Minerali naredijo to raztopino prijetnejšega okusa. Primešane snovi povzročijo, da izdelek za kratek čas zakipi, ko ga mešamo z vodo.

Znanost za izdelkom

Človeško telo ne proizvaja vitamina C, zato ga je treba prejeti s hrano. Ravni vitamina C se lahko med stresnimi situacijami znižajo, zato je lahko v času stresa potreben večji vnos vitamina C.

Pomanjkanje vitamina C povezujejo s trajanjem prehladov skupaj s težavami imunskega sistema. Pomanjkanje vitamina C lahko na splošno vpliva na različne ključne vidike vzdrževanja pravilne imunske funkcije.

Priporočena dnevna količina: zamešajte eno (1) čajno žličko pufranega vitamina C v prahu v kozarec vode. Pred zaužitjem počakajte, da šumenje oz. brbotanje preneha. Minerali ublažijo sicer kisli vitamin C in pripravijo pijačo prijetnega okusa. Hranite tesno zaprto na hladnem in suhem mestu.

Količina: 454g.

Sestavine 1 čajne žličke Masa % PDV
Vitamin C (kot askorbinska kislina) 4000 mg 5000
Kalcij (kot kalcijev karbonat) 145 mg 18
Magnezij (kot magnezijev karbonat) 55 mg 15
Cink (kot cinkov glukonat) 2 mg 20
Kalij (kot kalijev karbonat) 365 mg 18

PDV - priporočen dnevni vnos
Brez glutena | Brez GSO | Vegetarijansko | Brez umetnih konzervansov
PREVIDNOST

Visoki odmerki askorbinske kisline lahko povzročijo drisko ali želodčne motnje. Če se to zgodi, zmanjšajte odmerek. Tisti, ki so nagnjeni k ledvičnim kamnom iz kalcijevega oksalata, se morajo pred uporabo tega izdelka posvetovati s svojim zdravnikom.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika prašek
Sestavina Cink, Kalcij, Kalij, Magnezij, Vitamin C
Učinkuje na Energija, Imunski sistem, Kolagen, Kosti, Možgani, Prosti radikali, Srčno žilni sistem, Stres, Zobje, Živčni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.