Optimiziran folat (L-metilfolat)

Vitamini, Možgani in živci, Srce in ožilje
Blagovna znamka
SKU
vn-le-01939
Akcijska cena 15,20 € Redna cena 17,90 €
Na zalogi

Life Extension - Optimiziran folat (L-metilfolat), 1000 mcg, 100 vegetarijanskih tablet

Imejte radi vaše srce in um.

Optimizirani folat, 1000 mcg, 100 vegetarijanskih tablet je prehranski dodatek za vse, ki vas zanimajo zdravje možganov, zdravje srca, vitamini in minerali.

Life Extension - Optimiziran folat (L-metilfolat), 1000 mcg, 100 vegetarijanskih tablet

Folat prispeva k naslednjim procesom:

  • k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo,
  • k sintezi aminokislin,
  • k nastajanju krvi,
  • k presnovi homocisteina,
  • k normalnemu psihološkemu delovanju,
  • k delovanju imunskega sistema,
  • k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
  • ima vlogo pri delitvi celic.

Folat, član družine B-kompleksov, je vključen v sintezo nevrotransmiterjev in številne druge kritične encimske reakcije v telesu. Optimalne ravni tega bistvenega vitamina so potrebne za zdravo celično delitev in sintezo beljakovin. Poleg tega folat pomaga vzdrževati raven homocisteina v normalnih mejah, s čimer spodbuja zdravje srca in ožilja ter delovanje živčnega sistema.

Vendar tisti, ki jemljejo običajne prehranske dodatke s folatom morda ne bodo užili celotnega spektra koristi, saj vsakdo ne more pretvoriti folata v njegovo biološko aktivno obliko, 5-metiltetrahidrofolat ali 5-MTHF. Raziskave kažejo, da pri velikem delu prebivalstva to pretvorbo preprečuje pomanjkanje genetskih encimov, zaradi česar imajo mnogi nizko raven folatov v krvi in ​previsoke ravni homocisteina.

Bolj uporaben pristop je neposredno dopolnjevanje s presnovno aktivno obliko folata, imenovano 5-MTHF. Ta je do sedemkrat bolj biološko dostopen kot navadna folna kislina. To je tudi odgovor za posameznike s trmasto povišano koncentracijo homocisteina, pri katerih obstaja večje tveganje za upad kognitivnih sposobnosti.

Vsaka vegetarijanska tableta optimiziranega folata vsebuje 1.000 mcg 5-MTHF, kar zagotavlja visoko podporo tako kardiovaskularnemu kot kognitivnemu zdravju. Študije tudi kažejo, da je mogoče učinkovitost 5-MTHF še povečati s sočasnim dopolnjevanjem z metilkobalaminom (aktivna oblika vitamina B12), vitaminom B6 in riboflavinom.

Priporočena dnevna količina? Ena (1) tableta na dan s hrano.

    Sestavine 1 tablete

Masa

%PDV

    Folat [kot kalcijev - L- metilfolat] 1000 μg   500 %
    Ostale sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza, dikalcijev fosfat, sredstvo proti sprijemanju: zamrežena natrijeva karboksimetil celuloza, silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin rastlinskega izvora, stearinska kislina    

 

Ne vsebuje GSO.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika tablete
Učinkuje na Imunski sistem, Kognitivne sposobnosti, Možgani, Srce
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.