Mega EPA/DHA Omega-3, 120 mehkih kapsul, rok 31.12.2023

Prehranska dopolnila, Možgani in živci, Srce in ožilje
Blagovna znamka
SKU
vn-le-01937
Akcijska cena 15,00 € Redna cena 30,90 €
Na zalogi

Life Extension - Mega EPA/DH Omega-3, temeljna Omega-3, 120 mehkih kapsul

EPA in DHA za dopolnitev kritičnih maščobnih kislin. EPA in DHA v Omega-3 lahko:

  • spodbujata zdravje srca in ožilja ter možganov,
  • pomagata pri zaviranju vnetnih dejavnikov,
  • pomagata pokrivati potrebe po kritičnih maščobnih kislinah EPA / DHA.

Life Extension - Mega EPA/DH Omega-3, 120 mehkih kapsul

Kratek pregled zdravstvenih koristi

Z uživanjem EPA in DHA v Omega-3 pomagate zadovoljiti potrebo telesa po teh pomembnih maščobnih kislinah. EPA in DHA spodbujata zdravje srca in ožilja ter možganov in pomagata zavirati vnetne dejavnike.

Zakaj deluje?

Telo potrebuje različne maščobne kisline. Tvori lahko vse, razen dveh: linolne kisline (LA) iz družine omega-6 in alfa-linolenske kisline (ALA), ki je v družini omega-3 maščobnih kislin. Ti dve maščobni kislini morata biti pridobljeni s prehrano, zato veljata za esencialni maščobni kislini.

Olja omega-3 vsebujejo zelo koristno eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA), ki jih običajno primanjkuje v tipični zahodnjaški prehrani. Poleg tega sinteza EPA in DHA iz ALA morda ne bo zadostna za večino ljudi, ki uživajo za naš konec sveta običajno prehrano. Z Mega Omega-3 lahko izpolnite svoje dnevne potrebe po teh kritičnih maščobnih kislinah. Mega Omega-3 vsebuje dvakrat več EPA in DHA kot večina običajnih kapsul ribjega olja, ki so na voljo v prodaji, kar pomeni, da boste imeli v tem izdelku veliko večjo moč EPA / DHA v primerjavi z drugimi običajnimi izdelki, ki prav tako vsebujejo EPA in DHA. Poleg tega lahko EPA in DHA pomagata zmanjšati vnetje.

Znanost za izdelkom

Olja omega-3 vsebujejo eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA), ki jih običajno primanjkuje v tipični zahodnjaški prehrani.

Študije poročajo, da je sredozemska prehrana, bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, mononenasičenimi maščobnimi kislinami, kakršna je v oljčnem olju, in z antioksidanti bogatim sadjem, zelenjavo in zelišči, povezana s podaljšano življenjsko dobo. Druge študije poročajo, da so omega-3 maščobne kisline pomembne za zdravje srca in ožilja.

Znanstveniki in zdravniki poročajo, da je ustrezen vnos omega-3 olj ključnega pomena za ohranjanje dobrega zdravja. Ta izjava temelji na številnih študijah na živalih in ljudeh, ki so pokazale, da olja omega-3 izboljšajo delovanje možganov in zmanjšajo vnetne dejavnike.

Študije so pokazale, da EPA in DHA aktivirata receptor, aktiviran s proliferacijo peroksizoma (PPAR), ki nato zavira proteinski kompleks, znan kot jedrski faktor-kappa b (NF-kb). NF-kb je glavni transkripcijski sistem, ki aktivira vnetje. Ustrezen vnos EPA in DHA torej lahko podpira zdrav vnetni odziv.

Kako uporabiti: vzemite dve (2) mehki kapsuli enkrat ali dvakrat na dan s hrano ali po priporočilu zdravnika.

    Sestavine

2 kapsuli

    Vitamin E (kot D-alfa tokoferol)

2,7 mg

    Koncentrat ribjega olja

2000 mg

    EPA (eikozapentaenojska kislina) 

720 mg

    DHA (dokozaheksaenojska kislina) 

480 mg

    Kalorije

20

    Skupne maščobe

2 g

    Ostale sestavine: visoko rafiniran koncentrat ribjega olja  (sardon), želatina, glicerin, prečiščena voda, barva karamele, naravni arome, mešani tokoferoli, izvleček rožmarina, sončnično olje.

 

 

Ne vsebuje GSO.

Vsebuje ribe.

Previdnost: če jemljete antikoagulantna ali antitrombotična zdravila ali imate motnjo strjevanja krvi, se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom.

Opozorilo

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika tablete
Sestavina Omega 3, Ribje olje
Učinkuje na Najbolj prodajano, Možgani, Protivnetni odziv, Srce , Srčno žilni sistem
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.