SKU
vn-le-01541

Glutation, Cistein in C, 100 kapsul

Ni na zalogi

100 vegetarijanskih kapsul │ 1 kapsula enkrat do trikrat dnevno

Sestavine v glutationu, cisteinu in C lahko:

  • preprečijo, da bi prosti radikali škodovali vašim celicam,
  • podpirajo tvorbo kolagena in glutationa, glavnega razstrupljevalca,
  • podpirajo normalno delovanje imunskega sistema.

Brez GSO | Brez glutena | Vegetarijanski izdelek

25,90 €
  • Kupite 2 izdelka(e), vsakega za 24,60 € in prihranite 5%
Blagovna znamka

Učinkovita intracelularna antioksidantna podpora

Zakaj deluje?

Oksidativni stres je eden od ključnih vzrokov za staranje telesa. Toksini iz okolja, v katerem ljudje živimo in delamo, se lahko presnovijo v spojine, znane kot prosti radikali.

Prosti radikali lahko reagirajo z normalnimi celičnimi strukturami, kar lahko povzroči poškodbe in celično smrt. Ena najboljših naravnih obramb pred prostimi radikali so antioksidanti.

Te spojine se “žrtvujejo” in reagirajo s prostimi radikali in jim tako preprečujejo, da bi poškodovali vaše celice.

Glutation, cistein in C so antioksidanti in lahko s skupnim delovanjem zagotovijo dobro obrambo pred prostimi radikali, hkrati pa vam zagotavljajo zdravstvene koristi esencialnega vitamina C.

Glutation je eden najpomembnejših in najmočnejših antioksidantov v telesu. Je večnamenska molekula, ki jo naravno proizvaja vaše telo. Glutation je sestavljen iz treh aminokislin (L-glutaminska kislina, L-cistein in glicin) in ga najdemo v vsaki celici.

Lahko zaščiti celice z nevtralizacijo prostih radikalov. Glutation tesno sodeluje z vitaminom C, ki ohranja glutation v njegovi reducirani obliki, tako da lahko še naprej zagotavlja učinke gašenja prostih radikalov.

Cistein pomaga pri sintetiziranju glutationa, ima ključno vlogo pri številnih telesnih funkcijah in deluje kot razstrupljevalno sredstvo, ki spodbuja normalno delovanje imunskega sistema.

Vitamin C je pomemben kofaktor za tvorbo kolagena, vezivnega tkiva, ki podpira stene arterij, kožo, kosti in zobe. Vitamin C najdemo v citrusih, ima pa tudi antioksidativne lastnosti, saj lahko odstrani proste radikale iz telesa in pomaga zaščititi tkiva pred oksidativnim stresom.

Znanost za izdelkom

L-cistein je pogojno esencialna aminokislina, ena od le treh aminokislin, ki vsebujejo žveplo. Tavrin in L-metionin sta drugi dve aminokislini, ki vsebujeta žveplo.

Cistein ima vlogo v ciklu sulfacije, saj deluje kot darovalec žvepla v fazi II razstrupljanja in kot darovalec metila pri pretvorbi homocisteina v metionin.

Glutation je peptidna molekula, sintetizirana v telesu iz treh aminokislin, znanih kot L-glutaminska kislina, L-cistein in glicin. Vitamin C ima pomembno vlogo pri ohranjanju glutationa v reducirani obliki, tako da lahko še naprej zagotavlja učinke gašenja prostih radikalov.

Vitamin C je bela, kristalinična, vodotopna snov, ki jo najdemo v citrusih. Vitamin C je antioksidant, ki lovi proste radikale v telesu in ščiti tkiva pred oksidativnim stresom. Vitamin C podpira tudi absorpcijo železa, hkrati pa preprečuje njegovo oksidacijo.

Kako uporabiti?

Vzemite eno (1) kapsulo enkrat do trikrat na dan na prazen želodec ali po priporočilu zdravstvenega delavca.

Sestavine

Ena vegetarijanska kapsula vsebuje:

  • Vitamin C (kot askorbinska kislina), 500 mg,
  • Setria® L-glutation (zmanjšan) 50 mg,
  • L-cistein hidroklorid 200 mg.

Druge sestavine: rastlinska celuloza (kapsula), mikrokristalna celuloza, stearinska kislina, silicijev dioksid.

Brez GSO, brez glutena.

Setria® je registrirana blagovna znamka KYOWA HAKKO BIO Co., Ltd.

OPOZORILO

Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. V primeru bolezni, nosečnosti ali dojenja se pred uporabo prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljate, če je embalaža kakorkoli poškodovana. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjujte izven dosega otrok, tesno zaprto ter na hladnem in suhem mestu.

 

Več informacij
Znamka Life Extension
Oblika kapsule
Sestavina Aminokisline, Antioksidanti, Cistein, Glutation, Kolagen, Vitamin C
Učinkuje na Detoksifikacija, Imunski sistem, Kolagen, Prosti radikali
Napišite vaše lastno mnenje
Mnenja o izdelkih lahko pišejo le registrirani uporabniki. Predlagamo, da se vpišete ali ustvarite nov račun.